Hvor længe må baby ligge på aktivitetstæppe?

Dit barn må ligge på et aktivitetstæppe lige så længe som det gidder. Barnet skal nok fortælle dig hvornår det ikke vil være der længere.
Især i starten hvor man typisk vil bruge det til at træne nakke og ryg ved at ligge barnet på maven kan man godt trække den lidt.
Selvfølgelig skal barnet ikke være ked af det, men typisk kan man godt trække den lidt længere når barnet først er begyndt at sige fra.
Det kan man gøre ved blandt andet at holde barnet oppe med hænderne under armhulerne, så bliver det lidt lettere for barnet, og typisk kan man lige trække den et minut eller to ekstra, og det har enorm betydning helt i starten hvor nakke og ryg skal trænes.

Jo mere man kan holde baby fra at ligge på ryggen i starten jo bedre, da det også samtidig aflaster hovedet og dermed afhjælper skæv hovedform. Det kan sådan et tæppe være en enorm hjælp til at sikre.

I de første par uger kan det mange tilfælde blot være et par minutter man benytter tæppet, da baby også hurtigt kan få nok af de mange indtryk som alt legetøjet og farver og former giver et sådan lille barn der opdager hele verden for første gang. Tæppet bidrag dog til forskellige stadier i barnets udvikling igennem det første år.