Hvor længe bruges aktivitetstæppe?

Det kan faktisk bruges relativt længe og det er selvfølgelig individuelt, men for de fleste børn kan det være til stor gavn fra 0-12 mdr. Som med så meget andet så aftager interessen naturligvis jo længere barnet har undersøgt og leget med det. Hvis man har købt et aktivitetstæppe helt i starten hvor barnet er nyfødt har man kunne bruge det til især af træne ryg og nakke, og samtidig sikre at barnet får aflastet hovedet og dermed undgår skævhed i baghovedet.
Hvis baby har en favoritside har man måske også kunne træne at få baby til at kigge til den modsatte side ved hjælp af legetøjet.

Når baby så kan ligge lidt selv og daske og række ud efter legetøjet kan det samtidig hjælpe barnet til at træne at dreje sig rundt og de indledende øvelser til at begynde at kravle.
Det er oftest i denne fase at tæppet og legetøjet samtidig kan være en hjælp for forældrene også, idet at barnet oftest vil kunne ligge lidt selv og være optaget af at undersøge og udforske legetøjet.

Når barnet lige er begyndt selv at kunne side oprejst og balancen stadig skal øves, kan et aktivitetstæppe også være fantastisk som et blødt underlag, hvis barnet mister balancen i sin iver over legetøjet.

Med tiden bliver andre ting naturligvis mere interessante, og når barnet er begyndt at kravle vil interessen typisk begynde at aftage.
Når barnet senere begynde at kunne gå vil det oftest være helt andre ting der er interessante at undersøge.
Hvis man har købt tæppet helt fra starten kan man få massere af gavn af det og udnytte det i lang tid selvom at barnet selvfølgelig ligger længere på det i starten.